Witam. Wczoraj zgasły mi swiatła mijania obydwa. Żarówki są ok. czy to moze byc bezpiecznik? Chyba bezpieczniki są osobno do lewego i prawego. Ktore to są bezpieczniki w skrzynce?
BOODZISZ, kiedys kolega z pracy przyjechał i powiedział ze mu sie na raz spaliły dwie przednie zarówki.....wierzyc mi sie w to nie chciało i wyszliśmy na parking wyjałem mu swoj przełacznik świateł, bo myslałem ze to on padł i tez mu nie włanczał. Poźniej wkładajac cos w nim trzasnelo ale nie zwróciłem uwagi na to....bedac w radomiu za ok 2 dni na cb powiedzieli mi ze mam tylko światła pozycyjne....wiec podjechałem i kupiłem 2 zarówki bo myslałem ze tez mi sie na raz 2 spaliły....po włozeniu tez świateł nie było.....to znow ja zadzwoniłem do tego kolegi zeby mi pozyczył przełacznika....podjechałem do niego chciałem wyciagnac ten swoj - a tu cos w niz znów strzeliło i światła były. Najlepiej pozycz sobie od kogos na minutke tego przełacznika. jakbys nie wiedział jak sie go wyciaga...wciska sie i przekreca - chyba w lewo....
[ Dodano: Nie 08 Mar, 09 15:32 ]
Mozesz tez wyciagnac na próbe z vw bora, golf IV i passat
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Zamieszczone przez piotrek_os
BOODZISZ, Najlepiej pozycz sobie od kogos na minutke tego przełacznika. jakbys nie wiedział jak sie go wyciaga...wciska sie i przekreca - chyba w lewo....
[ Dodano: Nie 08 Mar, 09 15:32 ]
Mozesz tez wyciagnac na próbe z vw bora, golf IV i passat
wystarczy wcisną do środka i przekręcic w lewo i wyjąć?. Mocno czy normalnie??
Zszedlem na dół, pokombinowałem i problem się rozwiązał (ale nie do końca).
Otóż odgrzebałem starą H4 i postanowiłem podmienić żarówke w 1 kloszu. Działa!!
Podmieniłem ją w 2 kloszu i tez działa. To sie zdarza . Poszly 2 zarowki na raz. Ale wkladając starą H4 zaleciał mnie dymek (spalenizna).
Żarowki ktore sie spaliły to Osram NB. Na wygląd wszystko ok w żarówce (w środku) i to mnie zmyliło (wykluczyłem H4). Natomiast odwaracam ją do góry "nogami" a tu taki obrazek:
Komentarz