Nie działają światła mijania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Szymik
    Classic
    • 2009
    • 33

Szkoda, ty wczorajszy byłeś?
  • BOODZISZ
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 235

Witam. Wczoraj zgasły mi swiatła mijania obydwa. Żarówki są ok. czy to moze byc bezpiecznik? Chyba bezpieczniki są osobno do lewego i prawego. Ktore to są bezpieczniki w skrzynce?

A moze jakies zwarcie/??

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Albo bezpiecznik, albo padly styki we wlaczniku swiatel.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• BOODZISZ
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 235

a kotry to moze byc bezpiecznik??

[ Dodano: Nie 08 Mar, 09 12:49 ]
        a jezeli włącznik światel to co, wymiana czy da sie to naprawic??

Komentarz

• bck
          Drive
          • 2008
          • 59

ja miesiac temu wymienilem wlacznik na nowy, 210,00 PLN w ASO. problem byl ten sam, nie dzialaly swiatla mijania.

Komentarz

• ufo
            L&K
            • 2008
            • 1475
            • Octavia III combi (5E5)
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

BOODZISZ, powinieneś mieć na klapce od bezpieczników ikonki, które są podpisane do bezpieczników. albo zajrzyj w instrukcje obsługi auta :wink:

Komentarz

• BOODZISZ
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2007
              • 235

Sprawdzilem bezpieczniki. Wszystkie całe. Co dalej robić (sprawdzac)? W ciemno kupować włącznik świateł? Moze podjechać jutro do ASO niech sprawdzą.??

Znowu koszta :roll: Juz mnie zaczynają denerwować te usterki.

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8162
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

BOODZISZ, kiedys kolega z pracy przyjechał i powiedział ze mu sie na raz spaliły dwie przednie zarówki.....wierzyc mi sie w to nie chciało i wyszliśmy na parking wyjałem mu swoj przełacznik świateł, bo myslałem ze to on padł i tez mu nie włanczał. Poźniej wkładajac cos w nim trzasnelo ale nie zwróciłem uwagi na to....bedac w radomiu za ok 2 dni na cb powiedzieli mi ze mam tylko światła pozycyjne....wiec podjechałem i kupiłem 2 zarówki bo myslałem ze tez mi sie na raz 2 spaliły....po włozeniu tez świateł nie było.....to znow ja zadzwoniłem do tego kolegi zeby mi pozyczył przełacznika....podjechałem do niego chciałem wyciagnac ten swoj - a tu cos w niz znów strzeliło i światła były. Najlepiej pozycz sobie od kogos na minutke tego przełacznika. jakbys nie wiedział jak sie go wyciaga...wciska sie i przekreca - chyba w lewo....

[ Dodano: Nie 08 Mar, 09 15:32 ]
                Mozesz tez wyciagnac na próbe z vw bora, golf IV i passat
                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• BOODZISZ
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 235

Moze sprawdzić jutro w ASO jak sie zgodzą na podmienienie włącznika??
                  w razie czego brać u nich czy kupic zamiennik za 60 zł na allegro?

czy lepiej oryginał. ???

Moj wyłacznik jest z regulacją podswietlenia deski rozdzielczej to musialbym kupic taki sam czy moznaby bez tego??
                  Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Zamieszczone przez piotrek_os
                  BOODZISZ, Najlepiej pozycz sobie od kogos na minutke tego przełacznika. jakbys nie wiedział jak sie go wyciaga...wciska sie i przekreca - chyba w lewo....

[ Dodano: Nie 08 Mar, 09 15:32 ]
                  Mozesz tez wyciagnac na próbe z vw bora, golf IV i passat
                  wystarczy wcisną do środka i przekręcic w lewo i wyjąć?. Mocno czy normalnie??

Komentarz

• piotrek_os
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8162
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

BOODZISZ, tak zeby Ci nie wyszedł z drugiej strony

Komentarz

• marekzu
                      L&K
                      • 2007
                      • 1412
                      • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez BOODZISZ
                      Moj wyłacznik jest z regulacją podswietlenia deski rozdzielczej to musialbym kupic taki sam czy moznaby bez tego??
                      http://img88.imageshack.u...e=zdjcie176.jpg
                      masz auto przed liftem - musisz kupic tez z ta regulacja - ten zamiennik jest do wersji po lifcie - moze roznic sie uklad pinow

Komentarz

• BOODZISZ
                        Ambiente
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 235

Zszedlem na dół, pokombinowałem i problem się rozwiązał (ale nie do końca).

Otóż odgrzebałem starą H4 i postanowiłem podmienić żarówke w 1 kloszu. Działa!!
                        Podmieniłem ją w 2 kloszu i tez działa. To sie zdarza . Poszly 2 zarowki na raz. Ale wkladając starą H4 zaleciał mnie dymek (spalenizna).
                        Żarowki ktore sie spaliły to Osram NB. Na wygląd wszystko ok w żarówce (w środku) i to mnie zmyliło (wykluczyłem H4). Natomiast odwaracam ją do góry "nogami" a tu taki obrazek:

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Druga Osram NB identycznie przypalona i ta którą świeżo włożylem tez sie tak zesmarzyła, z tym że działa.

Aha i zegarek w samochodzie sie wyzerował, choć ustawialem go w Grudniu przy wymianie AKU.

co to może być , jakieś zwarcie?? Moze dlatego padły obie na raz?? Gdzie ewentualnie szukac przyczyny? Na Osramach zrobilem ok. 10kkm.

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8162
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

BOODZISZ, widzisz - ten sam przypadek co miał kolega o de mnie z pracy i tez to były Osramy NB

Komentarz

Pracuję...